Wat te doen bij een wespennest?

De wespenkoningin ontwaakt meestal in april uit haar winterslaap. Nadat ze eenmaal ontwaakt is, gaat ze op zoek naar een geschikte plek om haar nest te bouwen. Ze kan hiervoor maar zo een plek in jouw direct omgeving kiezen. Mogelijk bouwt de koningin haar nest wel in jouw schuurtje of onder jouw dakrand. Heb je ontdekt dat er ergens een nest zit? Kom dan direct in actie. Hoe eerder je stappen onderneemt, des te sneller je verlost bent van het nest. De overlast blijft in dat geval waarschijnlijk ook beperkt. Maar wat moet je eigenlijk doen wanneer je een nest ontdekt hebt?

Het nest zelf verwijderen
Je weet ongetwijfeld dat het niet verstandig is om een groot wespennest zelf te verwijderen. Je loopt dan immers het risico dat de wespen agressief worden en zich tegen je keren. Gaat het slechts om een klein nest? Dan denk je mogelijk dat je het nest zelf wel kunt verwijderen. Veel mensen slaan het nest kapot met een stok. Dit is echter niet verstandig. Probeer ook de ingang niet af te sluiten en giet geen kokend water in het nest.

Wanneer je het nest zelf te lijf wilt gaan, kun je het beste vergif gebruiken. Strooi hier een beetje van voor de ingang van het nest. De wespen nemen hier steeds een klein beetje van mee naar binnen, waardoor ze langzaam uitsterven. Let goed op het nest nadat je vergif gebruikt hebt. Indien je geen bedrijvigheid meer ziet, kun je het nest veilig verwijderen.

Wespennest laten verwijderen
Heb je een hekel aan wespen? Dan is er vast en zeker geen haar op je hoofd die eraan denkt om het nest zelf te verwijderen. Laat een wespennest verwijderen in dat geval over aan een ongediertebestrijder. Voor hem is het verwijderen van zo’n nest namelijk appeltje eitje. Hij weet precies wat de beste techniek is om de wespen te bestrijden. Nadat dit gelukt is, verwijdert hij het nest op vakkundige wijze. Dankzij een ongediertebestrijder ben je dus snel verlost van een wespennest.

Geef een reactie